Η Αγία Ζώνη στο Κιλκίς
Η Αγία Ζώνη στο Κιλκίς

Η Αγία Ζώνη στο Κιλκίς

Η Αγία Ζώνη στο Κιλκίς

Η πόλη του Κιλκίς είχε τη μεγάλη ευλογία να υποδεχθεί την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, από τις 15 έως τις 20 Μαΐου 2025, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Η Τιμία Ζώνη, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, στο Άγιον Όρος, είναι το μοναδικό κειμήλιο που σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας.

Τη Ζώνη κόμισε στο Κιλκίς ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Μονής, συνοδευόμενος από πατέρες της αδελφότητας. Η υποδοχή και παραμονή του ιερού κειμηλίου αποτέλεσε μια ξεχωριστή πνευματική στιγμή για την πόλη, με χιλιάδες πιστούς να προσέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Κύπρο και τα Βαλκάνια για να προσκυνήσουν.

Καθημερινά τελούνταν ιερές ακολουθίες, με τον ναό ανοιχτό συνεχώς, ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να προσευχηθούν και να ζήσουν το μοναδικό γεγονός.

Ευχαριστούμε την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για τη μεγάλη ευλογία, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Βαρθολομαίο, για την αγάπη, τη φροντίδα και την πρωτοβουλία να ζήσει η τοπική μας Εκκλησία αυτή τη μοναδική πνευματική εμπειρία.