Εθνική γιορτή των κατηχητικών μας 2017
Εθνική γιορτή των κατηχητικών μας 2017

Εθνική γιορτή των κατηχητικών μας 2017

Εθνική γιορτή των κατηχητικών μας 2017

Μέσα σε ιδιαίτερα πανηγυρικό κλίμα για την εορτή της εθνικής παλιγγενεσίας τα κατηχητικά σχολεία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2017 εορταστική εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στους ήρωες που αγωνίστηκαν για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία.


Την εκδήλωση που έλαβε χώρα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του πνευματικού κέντρου της μητρόπολης άνοιξαν τα μικρότερα παιδιά της Α’ και Β’ δημοτικού που μέσα από ένα εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό δρώμενο παρουσίασαν το κεντρικό σύνθημα της ελληνικής επανάστασης του 1821 “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ”.


Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια τα παιδιά της Γ’, Δ’, Ε΄κ Στ’ δημοτικού που τραγουδώντας με τις βροντερές φωνές τους και μέσα από τα καθαρά τους μάτια τίμησαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο την Εθνική  μας Επέτειο.

Κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση είχε η θεατρική παράσταση “Παπαφλέσσας ο μπουρλοτιέρης των ψυχών”. Τα παιδιά του κατηχητικού δίνοντας μια άψογη σε εκτέλεση παράσταση απηύθυναν τα δικά τους μηνύματα για τη σημαντική εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τιμώντας τον ηρωισμό και τη θυσία τόσο του “πρωτεργάτη και απόστολου του ξεσηκωμού” Γρηγόρη Δικαίου Παπαφλέσσα αλλά και των υπολοίπων αγωνιστών του ’21.


Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε και στη χορωδία των κοριτσιών γυμνασίου και λυκείου που με την άρτια της παρουσία πλαισίωσε υπέροχα το θεατρικό ερμηνεύοντας επετειακά τραγούδια.

Τέλος την εκδήλωση έκλεισε ο πατήρ Αρτέμιος Γρηγοριάτης ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε  όλους τους συμμετέχοντες στην εορταστική εκδήλωση  για τα συναισθήματα ενθουσιασμού που σκόρπισαν, τιμώντας τους ήρωες και τους ένδοξους αγώνες που έδωσαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821! Ζήτω το έθνος!