25η Μαρτίου 2024
25η Μαρτίου 2024

25η Μαρτίου 2024

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2024, με την ευλογία και την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης, η επετειακή εκδήλωση των κατηχητικών μας για τον εορτασμό της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου. Κηρύσσοντας την έναρξη της όμορφης γιορτής, η χαριτωμένη χορωδία των παιδιών του δημοτικού, απέδωσε μελωδικά εθνικά τραγούδια και εμβατήρια εξυμνώντας την ανδρεία και τον ηρωισμό των αγωνιστών του ’21.

Στη συνέχεια, η ανανεωμένη με νέα μουσικά όργανα χορωδία κοριτσιών γυμνασίου, λυκείου και φοιτητριών ενθουσίασε την κατάμεστη αίθουσα με την ερμηνεία της σε δύο τραγούδια, αφιερωμένα στη γυναικεία συμβολή στον αγώνα του 1821 και στη ζωντανή παρουσία των μαρτύρων, στις αλησμόνητες πατρίδες.

Δεσπόζουσα θέση στην εκδήλωση είχε η θεατρική παράσταση “Νικηταράς ο τουρκοφάγος”. Τα αγόρια δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και οι φοιτητές μας, με την ακούραστη επίβλεψη των κατηχητών μας, απέδωσαν εξαίσια τη ζωή του μεγάλου αγωνιστή, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού και χαράσσοντας στη συνείδησή μας τη γενναιότητα και τη θρησκευτική ευλάβεια του ήρωα Νικηταρά, που δεν αφήσαν κανένα μας ασυγκίνητο!

Τη γιορτή έκλεισε ο Επίσκοπός μας, καθοδηγητής του κατηχητικού έργου, με την πατρική προτροπή να τιμούμε και να μην ξεχνούμε το ένδοξο παρελθόν μας και να μένουμε ενωμένοι ως έθνος μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις, διαφυλάσσοντας την ελευθερία και την ειρήνη!