Εκδρομή αγοριών γυμνασίου-λυκείου 2019
Εκδρομή αγοριών γυμνασίου-λυκείου 2019

Εκδρομή αγοριών γυμνασίου-λυκείου 2019

Εκδρομή αγοριών γυμνασίου-λυκείου 2019

Θράκη! Τόπος αρχέγονος, αρχέτυπος και βαθύτατα χριστιανικός!! Το όμορφο ταξίδι μας ξεκινά από το χωριό Κήποι και το Εθνικό Φυλάκιο της Γέφυρας, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα στρατευμένα νιάτα της πατρίδος μας και να διδαχθούν από την ιερή αποστολή τους· ‘’Αμύνεσθαι Περί Πάτρης’’…


Στο χωριό Δαδιά, στο κέντρο υποδοχής του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς– Λευκίμης– Σουφλίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την βιοποικιλότητα και τα προστατευμένα είδη όπως αυτά του μαυρόγυπα, του όρνιου, του ασπροπάρη και άλλων ειδών.


Κατόπιν ακολούθησε ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο του χωριού ανάμεσα στους μαθητές του Γυμνασίου με αυτούς του Λυκείου.

Έπειτα κατευθυνθήκαμε στις Φέρες όπου επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή της Κοσμοσώτηρος και ξεναγηθήκαμε από τον πατέρα Γεώργιο Δουλάκη.


Το απόγευμα μας βρήκε στο υπέροχο ξενοδοχείο μας και το βραδάκι βόλτα στην όμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης.


Την επόμενη μέρα εγερτήριο, καλό πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή της Παναγίας του Έβρου. Προσκύνημα της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας και εν συνεχεία περιήγηση στους χώρους της Μονής.


Η θερμή υποδοχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Ανθίμου στο επισκοπείο, το τραγούδι και ο μεστός πνευματικός του λόγος από τις ωραιότερες στιγμές της εκδρομής…

Τελευταία επίσκεψη, αυτή στο Εκκλησιαστικό Μουσείο με τον πατέρα Αναστάσιο να μας ενημερώνει για το περιεχόμενο της συλλογής και την πρωτοπορία αυτού του σύγχρονου μουσείου.

Οι μέρες λίγες , όμως οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις  πολλές….

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε τα παιδιά για την άψογη συμπεριφορά τους και τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη τους στο έργο του κατηχητικού.