Εκδρομή δημοτικού 2017
Εκδρομή δημοτικού 2017

Εκδρομή δημοτικού 2017

Εκδρομή δημοτικού 2017

Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού…

Με τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του μητροπολιτικού ναού Μεταμόρφωσης στο Κιλκίς, πήγαμε το Σάββατο 3 Ιουνίου μια όμορφη εκδρομή! Επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες. Μέρες μας μιλούσαν οι κατηχητές μας για αυτήν την εκδρομή και πραγματικά, άξιζε που όλα εμείς τα παιδιά του δημοτικού, την  περιμέναμε με τόση λαχτάρα! Νωρίς το πρωί εκκλησιαστήκαμε στο ναό μας, κοινωνήσαμε και συγκεντρωθήκαμε στο προαύλιο. Μαζί με τους κατηχητές, τις κατηχήτριες και τους γονείς των μικρότερων παιδιών, ανεβήκαμε στα λεωφορεία και με πολύ κέφι και χαρά ξεκινήσαμε.

Μετά την προσευχή και ένα σύντομο πνευματικό σύνθημα, ξεσηκώσαμε τους μεγάλους με τα τραγούδια μας. Τραγούδια για το Χριστό και την Ελλάδα, όπως η ‘’Φουρτούνα’’, ‘’Της χαράς το μονοπάτι’’,“Η Μακεδονία είν’ ελληνική” και άλλα. Οι κατηχήτριες μας είπαν την ιστορία του μοναστηριού. Στο λεωφορείο παίξαμε όλοι μαζί, πρωτότυπα παιχνίδια! Βλέπαμε να σκαρφαλώνουμε πάνω στο βουνό και από μακριά σαν ζωγραφιά την πόλη των Σερρών που φαινόταν μικρούλα, μια σταλιά!


Για το μοναστήρι κατηφορίσαμε μια βαθιά δασωμένη χαράδρα. Μόλις φτάσαμε στην πόρτα του, γεμίσαμε από θαυμασμό. Πόση ομορφιά Θεέ μου, σκέφτηκα! Η Ιερά Μονή στέκεται εκεί από το 1270!


Οι παλιές βυζαντινές εικόνες, με τα ξεθωριασμένα από τα χρόνια χρώματα, ήταν τόσο όμορφες!Οι Άγιοι μας κοίταζαν κάτω από το φως των καντηλιών. Προσκυνήσαμε τη θαυματουργή εικόνα του Τιμίου Προδρόμου που είναι δίπλα στο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Προσευχήθηκα στον Άγιο να μας έχει όλους στο δρόμο του Θεού. Τους γονείς μου, τον αδελφό μου, τους φίλους μου κι όλο τον κόσμο!

Οι καλοσυνάτες μοναχές μας ξενάγησαν στα εντυπωσιακά εργαστήρια και μας διηγήθηκαν την αγροτική ζωή της μονής και τη σχέση της με το αμπέλι και την ελιά, το κρασί και το λάδι! Είδαμε τεράστια βαρέλια φτιαγμένα για τόνους κρασί που ακόμα μοσχοβολούσε μούστο το ποτισμένο ξύλο τους! Είδαμε τους χώρους αποθήκευσης του λαδιού και της ελιάς. Μας κέρασαν λουκουμάκι και άρτο! Πρώτη φορά έφαγα τόσο γλυκό λουκούμι, τόσο μαλακό, τόσο νόστιμο! Φρόντισα να προμηθευτώ κι ένα κομποσκοίνι για το χέρι μου. Πήρα ένα και για την μαμά μου.

Ο επόμενος σταθμός μας, ήταν μια χριστιανική κατασκήνωση μέσα σε πανύψηλα, καταπράσινα δέντρα στην πλαγιά του Λαϊλιά. Εκεί μας περίμεναν στην τραπεζαρία δροσερά αναψυκτικά και νεράκια. Ήταν ακριβώς ότι χρειαζόμασταν αυτή τη ζεστή μέρα! Φάγαμε μικροί και μεγάλοι και ξεχυθήκαμε στην όμορφη φύση για παιχνίδι. Στα μεγάλα γήπεδα της κατασκήνωσης παίξαμε μπάσκετ, ποδόσφαιρο και άλλα ωραία παιχνίδια με τους κατηχητές μας. Κεραστήκαμε παγωτό, προσευχηθήκαμε στο ναό της κατασκήνωσης και πήραμε το δρόμο του γυρισμού.


Περάσαμε καταπληκτικά! Παίξαμε με τους φίλους μας, γνωρίσαμε όμορφα μέρη, μάθαμε καινούργια πράγματα, ήρθαμε πιο κοντά στον Χριστό μας! Από τώρα ανυπομονώ για του χρόνου. Θα τη θυμάμαι για πάντα αυτή την εκδρομή. Την εκδρομή με το κατηχητικό μου!