Εκδρομή δημοτικού 2018
Εκδρομή δημοτικού 2018

Εκδρομή δημοτικού 2018

Εκδρομή δημοτικού 2018

Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, μετά την πρωινή Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη εκδρομή των παιδιών του δημοτικού των κατηχητικών σχολείων του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, με το κέφι, την χαρά, το παιχνίδι και το τραγούδι στα ύψη.

Πρώτη στάση της εκδρομής ήταν το γυναικείο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χορτιάτη.  Εκεί μας καλοδέχτηκαν οι μοναχές και αφού ενημερωθήκαμε για την ιστορία της Μονής και τα θαύματα που έχει κάνει η Παναγία μας προσκυνήσαμε στο καθολικό της Μονής, όπου δίπλα στο ξυλόγλυπτο τέμπλο βρίσκεται και η θαυματουργή εικόνα της Μητέρας του Κυρίου μας. Τέλος, ωσάν βυζαντινοί χοροί, ψάλαμε όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη, δεχθήκαμε το κέρασμα που μας προσφέρθηκε και βγάλαμε την αναμνηστική μας φωτογραφία.


Με γεμάτες τις πνευματικές μας μπαταρίες κατευθυνθήκαμε στη χριστιανική κατασκήνωση μέσα σε πανύψηλα, καταπράσινα δέντρα στην Εξοχή Θεσσαλονίκης όπου μικροί και μεγάλοι ξεχυθήκαμε στην όμορφη φύση για παιχνίδι. Στα μεγάλα γήπεδα της κατασκήνωσης παιδιά και κατηχητές έγιναν ένα παίζοντας μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τσουβαλοδρομίες και άλλα ωραία παιχνίδια που είχαν ετοιμάσει οι κατηχήτριες. Στην τραπεζαρία φάγαμε το μεσημεριανό μας και τραγουδήσαμε.


Τέλος προσευχηθήκαμε στο ναό της κατασκήνωσης και πήραμε το δρόμο του γυρισμού. Αργά το απόγευμα επιστρέψαμε στην ενορία μας γεμάτοι χαρά για την υπέροχη εκδρομή μας.

Όταν τέτοιες αναμνήσεις γράφονται αλλά κυρίως χαράζονται στην μνήμη των παιδιών, τότε μόνο δοξολογίες μπορούμε να αναπέμψουμε στον Θεό Πατέρα. «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν»