Ημερήσια εκδρομή δημοτικού
Ημερήσια εκδρομή δημοτικού

Ημερήσια εκδρομή δημοτικού

Ημερήσια εκδρομή παιδιών δημοτικού στη Γουμένισσα

Με την ευλογία του επισκόπου μας, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδρομή για τα παιδιά του δημοτικού και τους γονείς τους, με προορισμό τη χριστιανική κατασκήνωση Οσίου Νικοδήμου.

Η ημέρα ξεκίνησε με τον εκκλησιασμό μας στο μητροπολιτικό ναό και έπειτα αναχωρήσαμε για την ι.μ. οσίου Νικοδήμου που βρίσκεται στη Γουμένισσα. Εκεί μας υποδέχθηκαν, αρχικά στον παλαιότερο και μικρότερο ναό, όπου προσκυνήσαμε λείψανα αγίων και εντυπωσιαστήκαμε από τον πανέμορφο και φροντισμένο περίβολο της μονής.

Έπειτα οδηγηθήκαμε στον πιο καινούριο και μεγαλόπρεπο ναό αλλά και στο αρχονταρίκι, όπου απολαύσαμε το κέρασμα, ακούσαμε την ιστορία της μονής και μάθαμε θαύματα που έχει επιτελέσει ο άγιος στο μοναστήρι. Τέλος, πριν την αναχώρησή μας, επισκεφθήκαμε και ένα μικρότερο εκκλησάκι του αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, χτισμένο μέσα σε βράχο, απ’ όπου αναβλύζει αγίασμα.

Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για τη χριστιανική κατασκήνωση, η οποία φιλοξενείται σε χώρους της μονής. Εκεί μας περίμεναν πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που προετοίμασαν οι κατηχητές για μικρούς και μεγάλους. Έτσι, ξεκινήσαμε με πολύωρο ελεύθερο παιχνίδι σε ομάδες, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϋ κ.α., που τα παιδιά χάρηκαν με την ψυχή τους.

Αργότερα, όταν έφτασε η ώρα του γεύματος, μαζευτήκαμε όλοι μαζί στην τραπεζαρία της κατασκήνωσης και έπειτα από κοινή προσευχή, απολαύσαμε το γεύμα μας και τραγουδήσαμε χριστιανικά τραγούδια, όπως συνηθίζουμε και αγαπούμε.

Ακολούθησαν διασκεδαστικά παιχνίδια στη φύση, όπως το παιχνίδι του δάσους και οι ανανεωμένοι “σταθμοί”, που χάρισαν άφθονο γέλιο σε όλους μας…

Στο δρόμο της επιστροφής, το λεωφορείο μας, πλημμύρισε από τις μελωδικές φωνές των παιδιών, συνοδεία της κιθάρας, και επιστρέψαμε στην πόλη μας ανανεωμένοι, από το προσκύνημα και τη χαρά της πνευματικής συντροφιάς.

Δοξάζουμε το Θεό, που με τη χάρη του μας προσφέρει αυτές τις ευλογημένες στιγμές.