Εκδρομή γυμνασίου και λυκείου 2017
Εκδρομή γυμνασίου και λυκείου 2017

Εκδρομή γυμνασίου και λυκείου 2017

Εκδρομή γυμνασίου-λυκείου 2017

Με τη χάρη του Θεού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 η καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή του κατηχητικού για τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου στην Πιερία. Το κέφι, η χαρά και η ζωντάνια κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

Πρώτος σταθμός μας ήταν η ιερά μονή Αγίου Αθανασίου στον Κολινδρό.


Αρχικά προσκυνήσαμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της γοργοϋπηκόου και ακούσαμε σύντομη διήγηση του ιστορικού της μονής. Στη συνέχεια είχαμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε τους χώρους και την έκθεση της μονής αλλά και να απολαύσουμε το υπέροχο κέρασμα που είχαν ετοιμάσει οι μοναχές για εμάς.


Επόμενος προορισμός ήταν ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου όπου μέσα από μία σύντομη περιήγηση πήραμε μία καλή γεύση αυτού του τόσο σπουδαίου από ιστορικής άποψης αλλά και φυσικής ομορφιάς χώρου.


Στη συνέχεια μετά από ένα γρήγορο και δροσιστικό πέρασμα από το ρέμα και τις πηγές της Αγίας Τριάδος στους πρόποδες του Ολύμπου, καταλήξαμε στην χριστιανική κατασκήνωση της Βροντούς. Στην πανέμορφη αυτή κατασκήνωση είχαμε τη δυνατότητα να διασκεδάσουμε τραγουδώντας, να παίξουμε πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια, να γευτούμε με κάθε τρόπο υλικό και πνευματικό τη φιλοξενία των υπευθύνων της κατασκήνωσης αλλά και να απολαύσουμε τη χαρά της αγνής χριστιανικής παρέας.


Το κλείσιμο της εκδρομής έκανε ο πατήρ Δημήτριος, με σκέψεις ενός μεγάλου θεολόγου του 20ου αιώνα, του πατρός Αλεξάνδρου Σμέμαν γύρω από τη χαρά της ανάστασης στη ζωή κάθε χριστιανού.  Οι αναμνήσεις της φετινής εκδρομής θα μας μείνουν πραγματικά αξέχαστες.

«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν»