Εκδρομή κατηχητικού αγοριών 2020
Εκδρομή κατηχητικού αγοριών 2020

Εκδρομή κατηχητικού αγοριών 2020

Εκδρομή αγοριών 2020

Επτά και μισή το πρωί και οι εκδρομείς μας έτοιμοι για αναφορά και αναχώρηση!! Προορισμός μας αυτή τη φορά η Θεσσαλία, με την πόλη της Λάρισας να έχει τον πρώτο λόγο.


Σκοπός  μας, η επίσκεψη στην  110 πτέρυγα μάχης της πολεμικής αεροπορίας, όπου τα έμπειρα στελέχη της, μας ξενάγησαν στις «φωλιές», από όπου εφορμούν τα γεράκια του Αιγαίου μας, με τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη  F-16. Ακολούθησε η  επίσκεψη στον χώρο, όπου βρίσκονται τα  μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) “ΠΗΓΑΣΟΣ”, με τα οποία πραγματοποιούνται επιχειρήσεις παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών.


Το υψηλό φρόνημα και  η άριστη επαγγελματική κατάρτιση του προσωπικού της βάσης, καθώς και το αμοιβαίο ενδιαφέρον,  ξεχώρισαν στις καρδιές όλων μας.


Φεύγοντας, σειρά είχε η καθιερωμένη επίσκεψη στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου , όπου μας υποδέχθηκε  ο Σεβασμιότατος κ.κ. Ιερώνυμος.


Το τραγούδι στο αρχονταρίκι, ακολούθησε η από κοινού Τράπεζα, μετά  πατρικού λόγου, με το Σεβασμιότατο, μέσα σε κλίμα ζεστασιάς και αγάπης.


Στο Ναό του Αγίου Αχίλλειου (ενός εκ των Συνοδικών Πατέρων της Α´ οικουμενικής Συνόδου) μας υποδέχθηκε ο εφημέριος του Ναού, με την άδεια του οποίου τελέσαμε το μικρό απόδειπνο  και η μέρα μας έκλεισε με μια όμορφη  βόλτα στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης.


Σάββατο πρωί, σειρά είχαν τα Μετέωρα! Ένα σύμπλεγμα σκοτεινόχρωμων βράχων από ψαμμίτη υψώνονταν μπροστά μας καθώς πλησιάζαμε την γραφική πόλη της Καλαμπάκας και το Κέντρο Ψηφιακής Ενημέρωσης του Δήμου όπου είχαμε την δυνατότητα, σε τρισδιάστατη οθόνη, να παρακολουθήσουμε την δημιουργία και την ιστορία αυτού του υπέροχου τόπου.


Ύστερα από μια σύντομη «αναρρίχηση» βρεθήκαμε στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου, όπου μας υποδέχθηκε η γυναικεία αδελφότητα της. Εκεί, προσκυνήσαμε την κάρα του Αγίου Χαραλάμπους και με συγκίνηση ακούσαμε το μαρτύριο του.


Με μοναδικές εικόνες στο νου μας, αφήσαμε πίσω μας το υπέροχο αυτό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και κατευθυνθήκαμε στην πόλη των Τρικάλων, για περίπατο και φαγητό. Προ της επιστροφής μας, επισκεφθήκαμε και την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Μ.Υ.),  όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την επαγγελματική σταδιοδρομία στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.


Δοξάζουμε τον Θεό και για ακόμη μία φορά ευχαριστούμε τα παιδιά μας, τα οποία  επέδειξαν ήθος και κόσμια συμπεριφορά, εισπράττοντας και την ευαρέσκεια όλων όσων μας φιλοξένησαν.