Εκδρομή Αγοριών 2022
Εκδρομή Αγοριών 2022

Εκδρομή Αγοριών 2022

Εκδρομή Αγοριών Γυμνασίου – Λυκείου 2022

Μέσα στο πανευφρόσυνο κλίμα της αναστάσιμης περιόδου πραγματοποιήθηκε το διήμερο 7- 8 Μαΐου η εκδρομή των αγοριών των κατηχητικών μας σχολείων στο ευλογημένο νησί της Εύβοιας. Πρωινό εγερτήριο και αναχώρηση στις 5.00 από την πλατεία Ειρήνης. Τα βλέμματα κουρασμένα μεν αλλά γεμάτα όρεξη και ζωντάνια για την επικείμενη εκδρομή μας. Πρώτη στάση το γραφικό χωριό της Γλύφας από όπου θα πάρουμε το καράβι για να περάσουμε απέναντι στον Αγιόκαμπο της Εύβοιας. Μια μικρή ανατροπή στο πρόγραμμά μας και δίνεται η ευκαιρία για να διεξαχθεί ένας σπουδαίος ποδοσφαιρικός αγώνας στο εξαιρετικό ποδοσφαιρικό στάδιο της Γλύφας. Μικροί και μεγάλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Μετά λοιπόν την απρόσμενη, αλλά τόσο ευχάριστη πρωινή μας γυμναστική αναχωρούμε για το μαγευτικό νησί της Εύβοιας. Το ταξίδι με το καράβι σύντομο αλλά ικανό να αναζωογονήσει τα κουρασμένα σώματά μας με την υπέροχη θέα της Στερεάς Ελλάδας από τη μία και της Εύβοιας από την άλλη. Εκεί κοντά βλέπουμε και το ξακουστό ακρωτήρι του Αρτεμισίου, το οποίο έμεινε γνωστό από τη ναυμαχία μεταξύ Ελλήνων και Περσών κατά την διάρκεια των Περσικών Πολέμων. Πρώτος σταθμός μας στην Εύβοια, η πασίγνωστη ιερά μονή Οσίου Δαυίδ στο Μαντούδι Ευβοίας. Εκεί έχουμε την ευλογία να προσκυνήσουμε τα ευωδιάζοντα λείψανα του οσίου, που φυλάσσονται στο καθολικό της μονής, αλλά και τον τάφο του μακαριστού αγίου γέροντα Ιάκωβου Τσαλίκη, ο οποίος έζησε οσιακά σαράντα περίπου χρόνια στην ιερά μονή του Οσίου Δαυίδ και είναι ιδιαίτερα λαοφιλής και θαυματουργός. Η χαρά μας είναι τόσο μεγάλη που βγάζουμε την κιθάρα και ξεκινάμε τραγούδι για την πίστη και την πατρίδα μας, με την επίσκεψή μας να κλείνει ιδανικά με την ευλογία και την πατρική συμβουλή του φωτισμένου ηγούμενου γέροντα Γαβριήλ.

Επόμενος σταθμός μας ο ιερός ναός Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας. Δεύτερη μεγάλη ευλογία μέσα σε λίγες ώρες! Προσκυνούμε το άφθαρτο σκήνωμα το Αγίου και παίρνουμε χάρη από την ευλογημένη ζώνη και το σκουφάκι του Αγίου.

Με τις ψυχές μας πλημμυρισμένες πνευματικά φθάνουμε στην όμορφη πόλη της Χαλκίδας. Σύντομή τακτοποίηση στο ξενοδοχείο με θέα στα στενά του Ευρίπου με το μοναδικό φαινόμενο της αλλαγής κατεύθυνσης των υδάτων κάθε έξι ώρες. Ακολουθεί το προσκύνημα και η βραδινή προσευχή στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, πολιούχο της Χαλκίδας. Η ημέρα μας κλείνει με ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην πανέμορφη παραλία της πόλης και ικανοποίηση των γαστριμαργικών μας αναζητήσεων με ποικίλες γευστικότατες επιλογές!

Η δεύτερη ημέρα της εκδρομής μας ξεκινά με τον ιδανικότερο τρόπο, με τη συμμετοχή μας στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου τύχαμε θερμής υποδοχής από τον εφημέριο του Αρχιμανδρίτη π. Θεοφύλακτο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου παίρνουμε το πλουσιοπάροχο πρωινό μας και έρχεται η ώρα της αναχώρησης από την γραφική πρωτεύουσα της Εύβοιας. Επόμενος προορισμός μας ο μαγευτικός Βόλος ο οποίος απλώνεται από τους πρόποδες του καταπράσινου Πηλίου έως τη θαλασσινή αγκαλιά του Παγασητικού. Οι τρεις ώρες ελεύθερης περιήγησης δεν ήταν αρκετές για να χορτάσουν οι αισθήσεις μας το ασύγκριτο κάλλος και την ποικιλομορφία του τοπίου.


Στο ταξίδι της επιστροφής κυριαρχεί το κέφι, το τραγούδι, τα παιχνίδια αλλά και τα ανέκδοτα από μικρά και μεγάλα παιδιά. Οι ψυχές όλων είναι γεμάτες από τις πλούσιες ευλογίες που ζήσαμε για ακόμη μία φορά και με τις αναμνήσεις να χαράζονται βαθιά στις καρδιές μας ευγνωμονούμε και αναπέμπουμε δοξολογία στον Άγιο Θεό μας για όλα όσα μας χάρισε αυτό το αξέχαστο διήμερο. «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν».