Εκδρομή στην Κέρκυρα 2018
Εκδρομή στην Κέρκυρα 2018

Εκδρομή στην Κέρκυρα 2018

Εκδρομή κοριτσιών γυμνασίου-λυκείου στην Κέρκυρα 2018

Τα κορίτσια γυμνασίου-λυκείου και του κύκλου των νεαρών κοριτσιών, των κατηχητικών σχολείων του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, μαζί με τις κατηχήτριές μας, πραγματοποιήσαμε στις 30-31 Μαρτίου 2018, προσκυνηματική εκδρομή στην Κέρκυρα.


Μέσα σε δύο ημέρες, με καλή διάθεση, χαρά και πολύ τρέξιμο, καταφέραμε να γυρίσουμε όλο το νησί και να απολαύσουμε τις ομορφιές του. Την πρώτη μέρα της εκδρομής μας, επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό του θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνα, προστάτου της Κέρκυρας, όπου με δέος και θαυμασμό, προσκυνήσαμε το Ιερό Λείψανό του. 


Περπατήσαμε στα γραφικά, πλακόστρωτα καντούνια, με σύμμαχό μας, τον υπέροχο ήλιο, όλες μαζί μία ομάδα, προμηθευτήκαμε τα παραδοσιακά γλυκά της περιοχής και περάσαμε από τις καμάρες στην πλατεία Λιστόν, σήμα κατατεθέν του νησιού. Λίγα μέτρα από το Ναό, μας περίμενε μία μεγάλη έκπληξη, το Casa Parlante, το πιο ζωντανό μουσείο της Κέρκυρας. Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα, που διηγείται την ιστορία του, με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες, ρομποτικής τεχνολογίας.


Στο νησάκι της Βλαχέρνας, δίπλα στο Ποντικονήσι, ανάμεσα στα καταγάλανα νερά του Ιονίου, υπάρχει η μικρή Μονή  των Βλαχερνών όπου και είχαμε την ευλογία να βρεθούμε και να ασπαστούμε την Αγία εικόνα της Παναγίας της Βλαχέρνας. Δέκα χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας, δεσπόζει το ‘’Αχίλλειον’’ το ανάκτορο της θλιμμένης αυτοκράτειρας της Αυστρίας, Ελισάβετ (Σίσυ). Περιηγηθήκαμε μέσα στα δωμάτια του παλατιού και στους ανθηρούς κήπους, μπροστά στο κολοσσιαίο άγαλμα του Αχιλλέα, στα ολόσωμα αγάλματα των εννέα Μουσών και μαγευτήκαμε από τη θαυμάσια θέα!

Το Σάββατο του Λαζάρου, ξημέρωσε ένα υπέροχο πρωινό! Εκκλησιαστήκαμε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας όπου φυλάσσεται ένα ακόμα Ιερό σημαντικό Σκήνωμα, αυτό της Βασίλισσας του Βυζαντίου, της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, η οποία υπερασπίστηκε την Ορθοδοξία την περίοδο της εικονομαχίας, με την Αναστήλωση των εικόνων.

Στη συνέχεια της εκδρομής μας, επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο, με προορισμό την Ιερά Μονή Παντοκράτορος, που βρίσκεται στα βόρεια του νησιού. Διασχίσαμε  αμέτρητους ελαιώνες και φτάσαμε στο φροντισμένο, γυναικείο μοναστήρι. Μας υποδέχτηκαν εγκάρδια η γερόντισσα, οι μοναχές και μας μίλησαν για την ιστορία του μοναστηριού, τις καθημερινές εργασίες τους, για τις νυχτερινές και ημερήσιες ώρες λατρείας, την προσευχή για την σωτηρία των ψυχών, όλου του κόσμου! Εμείς με τη σειρά μας, για να τις ευχαριστήσουμε για τη θερμή φιλοξενία τους, τους τραγουδήσαμε όμορφα χριστιανικά τραγούδια, που υμνούνε τον Κύριο μας, και την πατρίδα μας.

Παίρνοντας το καράβι της επιστροφής, με τις καρδιές μας γεμάτες, με τις ψυχές μας πλήρεις, με μάτια να ξεχειλίζουν από το απέραντο μπλε της θάλασσας και του ουρανού, νιώθουμε ευγνωμοσύνη προς τον Κύριο, για όσα με την ευλογία του ζήσαμε! Κι ένα τραγούδι έχει μείνει ακόμη στα χείλη μας…

Κι είσαι Χριστέ μου Εσύ η βροχή
κι εμείς σταγόνες πάνω στη γη
πάρε τις στάλες κάντες πηγή
καν’ το ποτάμι μεγάλο βαθύ.