Εθνική Γιορτή των Κατηχητικών μας 2018
Εθνική Γιορτή των Κατηχητικών μας 2018

Εθνική Γιορτή των Κατηχητικών μας 2018

Εθνική Γιορτή των Κατηχητικών μας 2018

Με πολλή χαρά, κέφι, ζωντάνια και εθνική υπερηφάνεια τα κατηχητικά σχολεία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου 24 Μαρτίου 2018 εορταστική εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στο Κυπριακό Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 εναντίον της αγγλικής κατοχής, με τιμώμενο ήρωα τον Κύπριο αγωνιστή Γρηγόρη Αυξεντίου.


Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του πνευματικού κέντρου της μητρόπολης.

Τη γιορτή άνοιξαν τα μικρότερα παιδιά του δημοτικού με πατριωτικά τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν με ενθουσιασμό. Στη συνέχεια  η θεατρική ομάδα των αγοριών γυμνασίου και λυκείου μας παρουσίασε το θεατρικό έργο «Γρηγόρης Αυξεντίου ο Σταυραετός του Μαχαιρά»  δείχνοντας μας για ακόμα μια φορά το μεγαλείο των κύπριων αγωνιστών που έλαμψε μέσα στην παγκόσμια ιστορία.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε και στη χορωδία των κοριτσιών γυμνασίου και λυκείου που με την άρτια της παρουσία πλαισίωσε υπέροχα το θεατρικό ερμηνεύοντας επετειακά τραγούδια αφιερωμένα στον κυπριακό απελευθερωτικό αγώνα.


Το τελευταίο πολύ συγκινητικό τραγούδι, που ερμήνευσαν τα παιδιά όλων των βαθμίδων, ήταν το «Των Αθανάτων το κρασί», γραμμένο από τον Κύπριο ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη, σε ηλικία 17 ετών, λίγο πριν τον οδηγήσουν στην κρεμάλα οι άγγλοι κατακτητές. Η εορτή έκλεισε με σύντομη ομιλία από τον π. Δημήτριο Παπαγεωργίου και τον Εθνικό Ύμνο που είπαμε όλοι μαζί.


Ευχαριστούμε όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της εορτής. Ευχόμαστε πρώτα ο Θεός και του χρόνου να τιμήσουμε τους ήρωες που συνέβαλαν στην ελευθερία μας και να ξαναζήσουμε αυτές τις συγκινητικές και ευλογημένες στιγμές.