Εθνική γιορτή των κατηχητικών μας 2019
Εθνική γιορτή των κατηχητικών μας 2019

Εθνική γιορτή των κατηχητικών μας 2019

Εθνική γιορτή των κατηχητικών μας 2019

Μέσα σε ιδιαίτερα πανηγυρικό κλίμα τα κατηχητικά σχολεία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2019 εορταστική εκδήλωση  αφιερωμένη στην εθνική μας παλιγγενεσία, την 25 Μαρτίου 1821.


Την εκδήλωση που έλαβε χώρα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του πνευματικού κέντρου της μητρόπολης άνοιξαν τα  παιδιά του δημοτικού ερμηνεύοντας με ενθουσιασμό και ζωντάνια πατριωτικά τραγούδια. Κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση είχε η θεατρική παράσταση «Το Παιδομάζωμα». 


Τα παιδιά του κατηχητικού δίνοντας μια άψογη σε εκτέλεση παράσταση απηύθυναν τα δικό τους μήνυμα σε όλους εκείνους που εχθρεύονται την ελληνορθόδοξη παράδοση μας και προωθούν με ύπουλο τρόπο την παραχάραξη της ιστορίας μας. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε  στη χορωδία των κοριτσιών γυμνασίου και λυκείου που με την άρτια της παρουσία πλαισίωσε υπέροχα το θεατρικό ερμηνεύοντας επίκαιρα τραγούδια.


Τέλος ιδιαίτερο ενθουσιασμό σκόρπισε το πρωτοεμφανιζόμενο χορευτικό του κατηχητικού μας, το οποίο απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Εμμανουήλ  ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε  όλους τους συμμετέχοντες στην εορταστική εκδήλωση  για τα συναισθήματα ενθουσιασμού που σκόρπισαν, τιμώντας τους ήρωες και τους ένδοξους αγώνες που έδωσαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821! Ζήτω η Μακεδονία μας! Ζήτω το Έθνος μας!