Εξόρμηση στη Ζάκυνθο
Εξόρμηση στη Ζάκυνθο

Εξόρμηση στη Ζάκυνθο

Εκδρομή κοριτσιών κατηχητικού στη Ζάκυνθο

Με τη Χάρη του Θεού και την ευλογία του Επισκόπου μας, ξεκινήσαμε το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, για την τετραήμερη εκδρομή μας. Μετά από μια σύντομη ξενάγηση στην πόλη της Άρτας, κατευθυνθήκαμε νότια και σαλπάραμε για Ζάκυνθο. Εκεί προσκυνήσαμε το ολόσωμο σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου και απολαύσαμε το νησιώτικο κλίμα κάνοντας μια σύντομη βραδινή βόλτα.

Την Κυριακή, αφού εκκλησιαστήκαμε στο Ναό Αγίου Διονυσίου, επισκεφθήκαμε την παραλία του Γέρακα, όπου προστατεύονται οι χελώνες Καρέτα – Καρέτα, την Ι.Μ. Παναγίας Ελευθερώτριας αλλά και το Ναό Αγίας Μαύρας με τον ξεχωριστό ήχο της καμπάνας της! Από την περιήγησή μας στο νησί, δεν θα μπορούσε να λείπει μια επίσκεψη στο λόφο Στράνη και το μνημείο του εθνικού ποιητή.

Την τρίτη ημέρα, αν και δεν ήταν στο πρόγραμμά μας, θελήσαμε να επισκεφθούμε και πάλι το Ναό Αγίου Διονυσίου. Αυτή τη φορά, μετά από άδεια που μας δόθηκε, ψάλλαμε μαζί με τον ιερέα της ενορίας μας την παράκληση του Αγίου, στο χώρο που φυλάσσεται το άφθαρτο σώμα του. Έπειτα ξεναγηθήκαμε στο Σκευοφυλάκιο της Μονής Στροφάδων και ακούσαμε για τη ζωή του μεγάλου Αγίου.

Η ημέρα μας συνεχίστηκε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κρημνών, που κέρδισε τις καρδιές όλων μας. Οι μοναχοί, στο άνυδρο μέρος της Ζακύνθου, μας υποδέχθηκαν και μας φιλοξένησαν με θέρμη, μας ξενάγησαν στο χώρο που κατασκευάζουν ψηφιδωτά και όλα αυτά ήταν αρκετά ώστε να μην ξεχάσουμε ποτέ εκείνους τους αγωνιστές αδελφούς μας.

Τέλος κλείσαμε τις δραστηριότητές μας με μια βαρκάδα στις γαλάζιες σπηλιές, που όλοι θα θυμούνται για πολύ καιρό!!! Το βράδυ, απολαύσαμε τη θέα του νησιού από την παλιά συνοικία Μπόχαλη, συντροφιά με τα τραγούδια μας, που δεν έλειψαν καθόλου από την εκδρομή!

Ξημερώνοντας η Τρίτη, μας βρήκε και πάλι στον Άγιο Διονύσιο για ένα αποχαιρετιστήριο προσκύνημα και έπειτα επιβιβαστήκαμε στο καράβι της επιστροφής. Τελευταία στάση του ταξιδιού μας ήταν η Πάτρα, που προσκυνήσαμε στο Ναό Αγίου Ανδρέα και ακούσαμε ένα σύντομο ιστορικό από τον φιλόξενο εφημέριο του Ναού, π. Ιωάννη.

Παίρνοντας οριστικά το δρόμο της επιστροφής, μας συνόδευσαν η ευλογία των προσκυνημάτων και η χαρά μιας παρέας που δημιουργήθηκε και συντηρείται στην αγκαλιά της Εκκλησίας! Δόξα τω Θεώ!