Γιορτή 25ης Μαρτίου
Γιορτή 25ης Μαρτίου

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Εθνική εορτή των κατηχητικών μας σχολείων 2022

Τα κατηχητικά σχολεία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, με πατριωτικό παλμό και με έντονα αισθήματα ενθουσιασμού, εόρτασαν το απόγευμα του Σαββάτου 26 Μαρτίου, την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, στο πνευματικό κέντρο Μητροπόλεως.

Την εκδήλωση άνοιξαν τα κορίτσια γυμνασίου – λυκείου με τις αγγελικές μελωδίες τους, βάλσαμο  για τις ψυχές μας τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά του δημοτικού και με τις ζωντανές φωνούλες τους, φούσκωσαν τις καρδιές μας απο υπερηφάνεια για την πατρίδα μας.

Κεντρική θέση στην εκδήλωση είχε η θεατρική παράσταση Αθανάσιος Διάκος: «Ο Θρύλος της Ρούμελης». Τα αγόρια γυμνασίου – λυκείου – φοιτητών, με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους, ζωντάνεψαν τον Εθνομάρτυρα της Ελλάδος και τους συμπολεμιστές του. Ρίγη συγκίνησης πλημμύρισαν την αίθουσα με την αγωνιστικότητα και το θάρρος των παλικαριών, αλλά και με το φρικτό μαρτύριο που υπέστη ο Αθανάσιος Διάκος, για την υπεράσπιση της πατρίδος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στην εορταστική εκδήλωση που δόθηκε προς τιμή των ηρώων και τους ένδοξους αγώνες που έδωσαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ζήτω το Έθνος!

Αθανάσιος Διάκος: “Για δες καιρό που διάλεξε ο χάρος να με πάρει τώρα π΄ ανθίζουν τα κλαδιά και βγάζ΄ η γη χορτάρι”.