Γιορτή λήξης κατηχητικών σχολείων 2017
Γιορτή λήξης κατηχητικών σχολείων 2017

Γιορτή λήξης κατηχητικών σχολείων 2017

Γιορτή λήξης κατηχητικών σχολείων 2017

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου η γιορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων του ιερού ναού μας, για το τρέχον ιεραποστολικό έτος. Την γιορτή τίμησαν οι ιερείς του ναού μας, πολλοί ενορίτες, γονείς, συγγενείς και φίλοι των παιδιών, που κατέκλυσαν τον χώρο με την παρουσία τους. Οι χαρούμενοι τραγουδιστές του δημοτικού, απέδωσαν δυνατά και περήφανα, παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία κιθάρας υπό την καθοδήγηση των κατηχητών.


Τα αγόρια του γυμνασίου παρουσίασαν ένα όμορφο σκετς αυτοσχεδιασμού, προσφέροντας άφθονο γέλιο σε όλους. Μέσα από την αφήγηση των κοριτσιών του λυκείου, από φωτογραφίες και βίντεο, έγινε μια αναδρομή των δραστηριοτήτων της χρονιάς. Οι συναντήσεις μας, τα παιχνίδια, οι γιορτές, τα κάλαντα, η μεγάλη θεατρική παράσταση «Παπαφλέσσας ο μπουρλοτιέρης των ψυχών», αλλά και οι πανέμορφες εκδρομές μας αναβίωσαν μπροστά μας.

Στην γιορτή βραβεύτηκαν όσοι παρακολούθησαν με τη μεγαλύτερη συνέπεια τα μαθήματα, και δόθηκαν προσευχητάρια σε όλα τα παιδιά ως ενθύμια. Οι ενορίτες πρόσφεραν κεράσματα, φρέσκους χυμούς και γρανίτες σε όλους τους παρευρισκομένους.


Τα παιδιά των Κατηχητικών, σφιχτά κλεισμένα και προστατευμένα στη μεγάλη αγκαλιά του Μητροπολιτικού Ναού, όλα μαζί με μια φωνή, αποχαιρέτησαν με ένα τελευταίο τραγούδι και ευχήθηκαν ‘’Καλό καλοκαίρι’’ δίνοντας ραντεβού για τη νέα κατηχητική χρονιά.

Ας είναι δοξασμένο το Όνομα του Χριστού μας!