Η Δόξα των Ψαρών
Η Δόξα των Ψαρών

Η Δόξα των Ψαρών

Εθνική Γιορτή 25ης Μαρτίου

Μάρτιος, ο μήνας της παλικαριάς, της ελληνικής λεβεντιάς. Μάρτιος, ο μήνας της διπλής γιορτής. Την 25η μέρα του πανηγυρίζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την καλή είδηση που σήμανε την αρχή της ελευθερίας μας από τα δεσμά της αμαρτίας και την αρχή της σωτηρίας μας! Γιορτάζουμε την έναρξη του αγώνα των προγόνων μας εναντίων των Τούρκων για την ανεξαρτησία μας!

Τα παιδιά των κατηχητικών μας, με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ. Βαρθολομαίου, απέδωσαν φόρο τιμής στους Έλληνες αγωνιστές του ’21, το απόγεμα της 25ης Μαρτίου 2023, μέσα στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο.

Με πολλή χαρά και εθνική υπερηφάνεια, τα παιδιά και οι νέοι της ενορίας μας, τραγούδησαν δημοτικά και επίκαιρα τραγούδια που εξυμνούν την Παλιγγενεσία.

Ακολούθησε θεατρική παράσταση με τίτλο “Η Δόξα των Ψαρών”, που με συγκινητικό τρόπο ερμήνευσαν τα κορίτσια από τα κατηχητικά τμήματα γυμνασίου, λυκείου και φοιτητριών, γεμίζοντας υπερηφάνεια και θαυμασμό τις καρδιές των θεατών.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Επίσκοπός μας, παροτρύνοντας να αντλούμε θάρρος από τις θυσίες των προγόνων μας, και ευχόμενος η Παναγία Μητέρα του Κυρίου και Μητέρα μας, να μας ενισχύει στην πίστη και στην ενότητα, ώστε να συνεχίζουμε τον δικό μας αγώνα για τα ιδανικά και τις αξίες της Πατρίδας μας.