Προσκυνηματική εκδρομή στη Δράμα
Προσκυνηματική εκδρομή στη Δράμα

Προσκυνηματική εκδρομή στη Δράμα

Προσκυνηματική εκδρομή στη Δράμα


Με τη χάρη του Κυρίου μας, και την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας, πραγματοποιήσαμε προσκυνηματική εκδρομή στη Δράμα, το Σάββατο, 14 Μαΐου. Μέσα σε όμορφο φιλικό κλίμα, ταξιδέψαμε μέσα στις κατάφυτες πλαγιές του Παγγαίου όρους, σε υψόμετρο 930 μέτρων, ανάμεσα σε πεύκα και βελανιδιές, αντικρύσαμε την Ιερά Μονή Αναλήψεως, στην Πρώτη Σερρών. Ένα μοναστήρι με τεράστια προσφορά στην εκκλησία και στην πατρίδα μας, την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Τα καλοφροντισμένα καί μυρωδάτα παρτέρια, η ονειρεμένη και γαλήνια θέα στον κάμπο του νομού, σε συνδυασμό με την φιλοξενία των μοναχών, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στις ψυχές μας!

Επόμενος σταθμός, η Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας, με την αχειροποίητο και θαυματουργό εικόνα της Θεοτόκου, όπου αξιωθήκαμε να ασπαστούμε με θέρμη καρδιάς. Θαυμάσαμε το μνημείο των εκατόν επτά μοναχών που θανατώθηκαν από τους Τούρκους, το 1507 και συγκινηθήκαμε με το μαρτύριό τους.

Aπό την ημερήσια εκδρομή μας, δεν θα μπορούσε να λείπει η εξερεύνηση του μεγαλύτερου ποτάμιου σπηλαίου της Ελλάδας, του Αγγίτη ποταμού! Περπατήσαμε πάνω στο τεχνικό γεφυράκι και διασχίσαμε το σπήλαιο με τους επιβλητικούς σταλακτίτες, άλλοτε πάνω απ’ τα ήρεμα νερά του ποταμού και άλλοτε πάνω από τα θορυβώδη. Μόνο να φανταστούμε, μπορούμε, τον ενθουσιασμό που θα ένιωσαν οι σπηλαιολόγοι όταν το ανακάλυψαν!

Στην όμορφη Δράμα, στην πόλη των άφθονων υδάτων που αναβλύζουν όπου  και να στρέψεις την ματιά σου, απολαύσαμε φαγητό, παγωτό και καφεδάκι, μέσα σε καταπράσινες πλατείες και κρυστάλλινα, γαλάζια νερά.

Η υπέροχη αυτή εκδρομή, έκλεισε με τον πιο όμορφο και ευλογημένο τρόπο. Με την επίσκεψή μας, στην Ιερά Μονή Αναλήψεως στους Ταξιάρχες (Σίψα) Δράμας, όπου βρίσκεται το χαριτόβρυτο λείψανο του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη, του Ομολογητού. Με δέος προσκυνήσαμε το άγιο λείψανό του, κι εκεί δίπλα του, αισθανθήκαμε ζεστασιά και αγάπη, πολλή αγάπη!

Με ανανεωμένη διάθεση, επιστρέψαμε στη βάση μας με την προσμονή της επόμενης προσκυνηματικής μας εκδρομής. Ο Θεός να μας αξιώνει όλους μας, να ζούμε τόσο όμορφες στιγμές που ξεχειλίζουν με τη Χάρη Του.