Προσκυνηματική εκδρομή κύκλων στη Νάουσα
Προσκυνηματική εκδρομή κύκλων στη Νάουσα

Προσκυνηματική εκδρομή κύκλων στη Νάουσα

Προσκυνηματική εκδρομή κύκλων στη Νάουσα

Μία μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή, για μεγάλα “παιδιά”,  διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τον Ι.Μ.Ν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, το Σάββατο στις 18/05/2019.


Η ημερήσια εξόρμησή μας, ξεκίνησε ηλιόλουστα με κέφι, από την πλατεία Ειρήνης στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη στάση των λεωφορείων, έγινε στην πανέμορφη Έδεσσα και στους καταρράκτες της, όπου τα κελαρύσματα των νερών, ακολουθούσαν κάθε βήμα μας στα πλακόστρωτα μονοπάτια.


Επόμενος σταθμός, το μοναστήρι Τιμίου Προδρόμου στη Νάουσα Ημαθίας. Μονή απαράμιλλης ομορφιάς, που το μεράκι και η φροντίδα των μοναχών φαίνεται σε κάθε δέντρο, σε κάθε παρτέρι. Γλυκαθήκαμε και δροσιστήκαμε στο αρχονταρίκι της μονής. Η θέα του κάμπου, με τις κερασιές και τις ροδακινιές μας πρόσφερε απλόχερα, γαλήνη και ηρεμία!

The blue

…and the red

Ο καθαρός αέρας ανοίγει, ως γνωστόν, την όρεξη! Ώρα για πικνίκ λοιπόν, και δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο μέρος να στρώσουμε  τραπεζομάντηλα και  να ανοίξουμε τα καλάθια μας, από τον επίγειο παράδεισο του άλσους του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα.  Ατέλειωτα στρέμματα πράσινης γης! Ποικίλες λιχουδιές από τα χεράκια μας και ομαδικά παιχνίδια, ποδόσφαιρο και μπάσκετ  από τα ”αγοράκια” της παρέας, μας έφεραν στο νου όμορφα, νοσταλγικά χρόνια των παιδικών μας χρόνων.

Τελευταία μας στάση,  η ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, ή αλλιώς “Σκήτη Βεροίας”, ιστορική Μονή, αγκιστρωμένη στους κατάφυτους πρόποδες των Πιερίων, που έχει στα πόδια της, τον μαγευτικό ποταμό, Αλιάκμονα. Μονή, από την οποία ασκήτεψαν ή πέρασαν, μεγάλοι Άγιοι της Ορθοδοξίας μας, όπως ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω! Είχαμε τη μεγάλη ευλογία να συμμετάσχουμε στην ακολουθία του εσπερινού και να προσκυνήσουμε τα άγια λείψανα που φυλάσσονται στη μονή! Ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Πορφύριος, με τον φλογερό αλλά ταυτόχρονα γαλήνιο λόγο του, μας συνεπήρε!