Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016
Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών μας

Στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου και σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17.12.2016 η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών μας.


Στη σημερινή εποχή της παμμόχθηρης αμαρτίας το να καταφέρνεις μέσα σε μία τόσο κρύα νύχτα, σχεδόν παγωμένη, να γεμίζει ένα ολόκληρο αμφιθέατρο , είναι πραγματικά ένα μεγάλο θαύμα… το να βλέπεις τόσα πολλά, μικρά και μεγάλα παιδιά να απαγγέλουν, να τραγουδούν, να υμνούν τον νεογέννητο Χριστό, είναι όντως ένα θαύμα…το να βλέπεις τα πρόσωπα των γονιών, των παππούδων και των γιαγιάδων να είναι χαμογελαστά, είναι όντως ένα θαύμα…το να αντικρύζεις στα μάτια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Εμμανουήλ την έκδηλη χαρά, είναι όντως το επισφράγισμα του θαύματος.

 
Τα παιδιά όλων των τάξεων των κατηχητικών μας σχολείων έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μέσα από τους ύμνους, τα τραγούδια, τα δρώμενα αλλά και την υπέροχη θεατρική παράσταση “Μια ευχή για τα Χριστούγεννα”  μας εισήγαγαν στο βαθύτερο νόημα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, ενώ η νεοσύστατη χορωδία των κοριτσιών του γυμνασίου και του λυκείου, μέσα από τα παραδοσιακά κάλαντα και τα τραγούδια που τραγούδησε, έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια, εισπράττοντας παράλληλα το θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημά τους.

Το κλείσιμο της όμορφης μας γιορτής έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ο οποίος ευχήθηκε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να γίνουμε όλοι άνθρωποι, και να μην χάσουμε ποτέ την ελπίδα μας, μια ελπίδα που ξαναγεννήθηκε στις καρδιές όλων μας με την ταπεινή γέννηση του Χριστού μας. Επιπροσθέτως, προέτρεψε όλους να φτάσουν στη φάτνη του γεννηθέντος Σωτήρα μας, ενώ επαίνεσε και συνεχάρη από τα βάθη της καρδιάς του όλα τα παιδιά αλλά και του συντελεστές της γιορτής που έδωσαν την ψυχή τους ώστε να παρουσιαστεί αυτή η όμορφη και μεστή χριστουγεννιάτικων νοημάτων γιορτή.