Εκδρομή κύκλων στη Βεργίνα
Εκδρομή κύκλων στη Βεργίνα

Εκδρομή κύκλων στη Βεργίνα

Εκδρομή κύκλων – Κολινδρός, Βεργίνα, Βέροια

Το Σάββατο 3/2/24 τα μέλη των κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής του μητροπολιτικού ναού πραγματοποιήσαμε μια πανέμορφη προσκυνηματική εκδρομή. Στις 6:00 το πρωί ξεκινήσαμε με χαρούμενη διάθεση και πολλές προσδοκίες!

Φτάσαμε με το ξημέρωμα στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Κολινδρού. Απολαύσαμε την πρωινή Θεία Λειτουργία σε κλίμα κατάνυξης και μεταλάβαμε των Αχράντων Μυστηρίων. Τραφήκαμε πνευματικά από τα μεστά και αυθεντικά λόγια πρώτα των μοναζουσών της Μονής και έπειτα των μοναχών της Μονής του Προφήτη Ηλία Λιβαδίου Πιερίας, όπου έγινε η δεύτερη στάση μας. Καί στα δυο γευτήκαμε την παραδοσιακή, εγκάρδια και πλούσια μοναστηριακή φιλοξενία.

Τη σκυτάλη πήρε η εξαιρετική ξενάγηση τόσο στους τάφους της Βεργίνας όσο και στο πρόσφατα αναστηλωμένο ανάκτορο στις Αιγές που ξεσήκωσε αισθήματα θαυμασμού για τους Μακεδόνες Προγόνους μας και γέμισε την ψυχή μας με Εθνική Υπερηφάνεια.

Ο ελεύθερος χρόνος στην πρωτεύουσα της Ημαθίας τη Βέροια πρόσφερε σωματική χαλάρωση σε όλους τους εκδρομείς, ενώ ο Άγιος Αντώνιος, ο πολιούχος της Βέροιας ευλόγησε το ταξίδι της επιστροφής μας.

Επιστρέψαμε με άδειο το σακίδιο, φορτωμένο το νου με υπέροχες εικόνες και πλημμυρισμένη την ψυχή μας με ευγνωμοσύνη στο Θεό για την ευλογημένη ημέρα που περάσαμε!