Αρχιερατική Αγρυπνία στη μνήμνη του Αγίου Λουκά του Ιατρού
Αρχιερατική Αγρυπνία στη μνήμνη του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Αρχιερατική Αγρυπνία στη μνήμνη του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στη μνήμνη του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης τιμήθηκε το βράδυ της Κυριακής 11 Iουνίου η μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του Θαυματουργού στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφωσέως του Σωτήρος Κιλκίς.

Τελέστηκε Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ. Η αγρυπνία ξεκίνησε με τον εόρτιο Εσπερινό όπου τελέστηκε και αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου. Στη συνέχεια ακολούθησε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Πλήθος ευσεβών πιστών συμμετείχε και είχε τη δυνατότητα να προσκυνήσει τεμάχιο εκ του ιερού λειψάνου του Αγ. Λουκά, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό για την πνευματική ενίσχυση του.

Με την  ευκαιρία της ευλογημένης αυτής σύναξης ενώσαμε όλοι τις προσευχές μας για τη φώτιση και επιτυχία της μαθητιώσας και διαγωνιζομένης στις σχολικές εξετάσεις νεολαίας μας, που είναι το μέλλον την πατρίδας μας, και προπάντων, υπερ υγείας και ταχείας ανάρρωσης των ασθενούντων αδελφών μας.


Ἀπολυτίκιον

Ιατρόν και ποιμένα, Λουκά τιμήσωμεν, Συμφερουπόλεως ποίμνης, Αρχιερέα λαμπρόν, τον βαστάσαντα Χριστού τα θεία στίγματα, τας εξορίας, τα δεινά, εγκλεισμούς εν φυλακαίς, τας θλίψεις και τα ονείδη, τον επ εσχάτων φανέντα, εν Ρωσία νέον Αγιον.

Κοντάκιον

Ἀνεδείχθης ἥλιος, νυκτί βαθιά, διωγμοῦ, μακάριε, διό καί θάλπος νοητόν, τό ἐκ Θεοῦ σύ ἐξέχεας, χειμαζομένοις, Λουκᾶ πανσεβάσμιε.

Ευχόμαστε οι ευχές του Αγίου Λουκά, να θεραπεύσουν τα πάθη του σώματος και της ψυχής μας. Αμήν!