Εκδρομή γυμνασίου λυκείου 2018
Εκδρομή γυμνασίου λυκείου 2018

Εκδρομή γυμνασίου λυκείου 2018

Εκδρομή γυμνασίου-λυκείου 2018


Δράμα, ένας υπέροχος προορισμός! Με τη χάρη του Θεού, το κατηχητικό μας για τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου πραγματοποίησε και φέτος, το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 μια ανεπανάληπτη εκδρομή σε μια μαγευτική τοποθεσία. Το κέφι, η χαρά και η ζωντάνια κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

Πρώτος σταθμός μας ήταν το Λιοντάρι της Αμφίπολης όπου μέσα από μία σύντομη παρουσίαση μάθαμε αρκετά πράγματα για την πόλη της Αμφίπολης και την ιστορία του ίδιου του μνημείου. Αφού πήραμε το πρωινό μας στον πανέμορφο αυτό χώρο, ο πατήρ Δημήτριος έκανε ένα σύντομο αγιογραφικό.

Επόμενος σταθμός μας ήταν η ιερά μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Σίψα Δράμας, όπου πρώτος «οικιστής» κατά το έτος 1930 υπήρξε ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης (1901 – 1959). Αρχικά προσκυνήσαμε τον τάφο του μεγάλου και θαυματουργού αυτού Αγίου και στη συνέχεια τη λάρνακα όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του.

Στη συνέχεια μέσα στο χώρο της εκκλησίας, όπου ο Άγιος Γεώργιος ιερουργούσε ακούσαμε μια σύντομη διήγηση του ζωής του και του ιστορικού της μονής.


Μετά είχαμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε τους χώρους και την έκθεση της μονής αλλά και να απολαύσουμε την πλούσια φιλοξενία των μοναχών.

Επόμενος προορισμός ήταν η υπέροχη και φιλόξενη χριστιανική κατασκήνωση που βρίσκεται στην Εξοχή Κ. Νευροκοπίου Δράμας. Στην πανέμορφη αυτή κατασκήνωση είχαμε τη δυνατότητα να διασκεδάσουμε τραγουδώντας, να παίξουμε πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια, να γευτούμε με κάθε τρόπο υλικό και πνευματικό τη φιλοξενία των υπευθύνων της κατασκήνωσης αλλά και να απολαύσουμε τη χαρά της αγνής χριστιανικής παρέας.

 
Πριν την αναχώρηση από τον μοναδικό αυτό χώρο της κατασκήνωσης, επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό της, όπου τιμάται στον Άγιο Βασίλειο και ψάλλαμε όλοι μαζί ένα σύντομο εσπερινό. Οι αναμνήσεις της φετινής εκδρομής θα μας μείνουν πραγματικά αξέχαστες, ιδίως οι πνευματικές ευκαιρίες που μας δόθηκαν.

«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν»