Εκδρομή κοριτσιών στην Πάτρα
Εκδρομή κοριτσιών στην Πάτρα

Εκδρομή κοριτσιών στην Πάτρα

Εκδρομή κοριτσιών στην Πάτρα 2023


Με τη Χάρη του Θεού και την ευλογία του Μητροπολίτη μας, το τριήμερο 21-22-23 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η εκδρομή κοριτσιών του κατηχητικού μας, με προορισμό την Πάτρα. Αναχώρηση στις 5:30 το πρωί του Σαββάτου και πρώτη στάση στο Χάνι της Γραβιάς! Έπειτα από μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της μάχης που δόθηκε εκεί και μια αναμνηστική φωτογραφία, επιβιβαστήκαμε και πάλι στο λεωφορείο.


Μετά από μια μικρή διαδρομή ανάμεσα από τα καταπράσινα βουνά, φτάσαμε στους Δελφούς. Εκεί, ξεναγηθήκαμε στο μουσείο και κάναμε μια μικρή πεζοπορία ανάμεσα από τα ευρήματα της αρχαίας πόλης. Θαυμάσαμε την πανέμορφη θέα και το άλλοτε πολιτιστικό κέντρο της αρχαιότητας, μαθαίνοντας αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον τρόπο και τον σκοπό λειτουργίας του.


Επόμενες στάσεις, το Γαλαξίδι και η Ναύπακτος. Στην πόλη του Γαλαξιδίου επισκεφθήκαμε παλιά σπίτια καπεταναίων της περιοχής και κάνοντας μια μικρή βόλτα στα σοκάκια και το λιμάνι, επιβεβαιώσαμε ότι είναι μία από τις πιο όμορφες και γραφικές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Στη Ναύπακτο, απολαύσαμε το ηλιοβασίλεμα και τη βόλτα στη θάλασσα, έξω από τα παλιά τείχη της. Το βράδυ, φτάσαμε στον τελικό προορισμό της ημέρας, την Πάτρα.


Το ξημέρωμα της Κυριακής, μας βρήκε και πάλι στο λεωφορείο, να σκαρφαλώνουμε ανάμεσα από τα σύννεφα για να φτάσουμε στο Βερίνο, όπου και εκκλησιαστήκαμε στη γυναικεία μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Η εγκάρδια υποδοχή μας από τις μοναχές, η φιλοξενία τους και η διηγήσεις τους για τον χαρισματικό Προηγούμενο Γέροντά τους π. Ευσέβιο Γιαννακάκη, ήταν για όλες μας το κεντρικό σημείο της εκδρομής και ο λόγος για το μακρύ ταξίδι μας. Αρκετές ώρες και αρκετά τραγούδια μετά, αποχωριστήκαμε αυτόν τον τόπο προσευχής.


Δεύτερη και τελευταία στάση της ημέρας, ήταν η Αρχαία Ολυμπία. Εκεί, εντυπωσιαστήκαμε από την ομορφιά του τοπίου και από τη λεπτομερή ξενάγησή μας στον αρχαιολογικό χώρο, μάθαμε σχετικά με τη διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων. Πριν την αναχώρησή μας, αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να φύγουμε χωρίς να αγωνιστούμε κι εμείς στο στάδιο… ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε!!!

Όσες ξεκίνησαν…
Όσες τερμάτισαν…

Τέλος, επιστέψαμε στην Πάτρα, για μια σύντομη βραδινή βόλτα. Το επόμενο πρωί, πήραμε το δρόμο της επιστροφής, με μία μοναδική στάση στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου. Εκεί μας περίμενε ο ξεναγός, αρχικά στον Κήπο των Ηρώων και έπειτα στην Πινακοθήκη, όπου αν δεν διακόπταμε τις ερωτήσεις των κοριτσιών, ίσως και να ήμασταν ακόμη εκεί…


Μετά από αυτή την πνευματική και εθνική ενδυνάμωση, επιστρέψαμε στο Κιλκίς, ευχαριστώντας τον Θεό και την Παναγία Μητέρα Του, που μας χαρίζουν την όμορφη συντροφιά μας και την αγάπη προς το Πρόσωπό Τους.