Εκδρομή στη Χαλκιδική
Εκδρομή στη Χαλκιδική

Εκδρομή στη Χαλκιδική

Προσκυνηματική εκδρομή κύκλων στη Χαλκιδική

Με την πατρική ευχή και την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ. Βαρθολομαίου, το πρώτο Σάββατο του Τριωδίου, πραγματοποιήσαμε μια μονοήμερη εκδρομή στη Χαλκιδική.

Μέσα σε αδελφικό κλίμα, ξεκινήσαμε πριν το ξημέρωμα της 11ης Φεβρουαρίου για να εκκλησιαστούμε στο Μοναστήρι Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά, τόπο μαρτύρων και ηρώων. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της επιβλητικής Σταυροπηγιακής μονής και αναφορά στο ποικίλο πνευματικό και εθνικό έργο της.

Επόμενος σταθμός του ταξιδιού μας ήταν η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια, το γυναικείο μετόχι της Σίμωνος Πέτρας, που ίδρυσε ο Προηγούμενός της, Γέροντας Αιμιλιανός. Εντυπωσιαστήκαμε από τον καλοφροντισμένο περίβολο του μοναστηριού και θαυμάσαμε την αφοσίωση στα διακονήματα. Η εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία των μοναζουσών, δημιούργησαν ιδιαίτερη κατάνυξη στις ψυχές μας και έτσι απολαύσαμε τα υλικά και πνευματικά κεράσματα που τόσο απλόχερα μας προσφέρθηκαν. Αποχαιρετίσαμε τις μοναχές με τη σκέψη ότι θα συναντηθούμε και πάλι!

Καθώς η ώρα περνούσε, κατευθυνόμασταν στο χωριό Καλύβες για το μεσημεριανό μας. Αφού ευχαριστηθήκαμε με το νόστιμο φαγητό, το καφεδάκι, τη βόλτα στη θάλασσα και το τραγούδι, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασής μας, φύγαμε για τη Μονή Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στη Μεταμόρφωση.

Εκεί συμμετείχαμε με συγκίνηση στην απογευματινή ακολουθία και αισθανθήκαμε την αγάπη από τις μοναχές που λόγω του αυστηρού προγράμματός τους, δεν μπόρεσαν να μείνουν πολύ μαζί μας. Υπερπλήρεις από πνευματική ενίσχυση, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Αξίζει να σημειωθεί πως και αυτή τη φορά δεν έλειψε μέσα στο λεωφορείο το παιχνίδι για μικρότερα και μεγαλύτερα… παιδιά!

Κάπως έτσι επιστρέψαμε, ευχαριστώντας τον Θεό, την Υπεραγία Μητέρα Του και τον Επίσκοπό μας, για την πνευματική ευκαιρία που μας δόθηκε!