Μονοήμερη στην Καλάνδρα
Μονοήμερη στην Καλάνδρα

Μονοήμερη στην Καλάνδρα

Μονοήμερη στην Καλάνδρα Χαλκιδικής  – 2023

Με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Βαρθολομαίου, το Σάββατο 27 Μαΐου του 2023, πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή των κατηχητικών μας σχολείων  με προορισμό τη χριστιανική κατασκήνωση του Μεγάλου Βασιλείου, στην πευκόφυτη Καλάνδρα της Χαλκιδικής.

Δύο λεωφορεία γεμάτα με κατηχητόπουλα κυρίως του δημοτικού, γονείς και κατηχητές, ξεκινήσαμε στις 7:00 π.μ. από την πλατεία Ειρήνης, κάνοντας πρώτα μια στάση στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος στο Μελισσοχώρι.


Εκεί είχαμε την  πνευματική ευκαιρία να προσκυνήσουμε τη θαυμαστή και εφέστιο εικόνα της Παναγίας της «Κυρίας των Αγγέλων», δύο εικόνες που προέρχονται απ’ τα Ιεροσόλυμα: της Αγίας Τριάδος και της Παναγίας της «Παντανάσσης», τεμάχιο από το Τίμιο Ξύλο του Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, καθώς και λείψανα Αγίων που φυλάσσονται στο Ιερό Ησυχαστήριο όπως του Οσίου Αρσενίου του εν Πάρω, του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Λαζάρου, ενώ ακούσαμε μια περιεκτική και ωφέλιμη πνευματική ομιλία. Μετά από καφέ και κέρασμα στο αρχονταρίκι, αναχωρήσαμε για τον τελικό μας προορισμό πιο γαλήνιοι και δυναμωμένοι…

Με την άφιξή τους στην κατασκήνωση, τα παιδιά ρίχτηκαν αμέσως στο παιχνίδι, καθώς βρήκαν άφθονο χώρο με κατάλληλες εγκαταστάσεις και την τέλεια ευκαιρία να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να χαρούν τη φύση.


Το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, το πινγκ-πονγκ, το  κρυφτό, το σκοινάκι, κ.α. πρόσφεραν χαρά και εκτόνωση στους μικρούς και μεγάλους εκδρομείς.


Ιδιαίτερα σημαντική και ευλογημένη ήταν η ώρα της συγκέντρωσης στην τραπεζαρία, όπου, έπειτα από κοινή προσευχή, απολαύσαμε το γεύμα μας με θέα τη θάλασσα και τραγουδήσαμε όμορφα χριστιανικά τραγούδια.


Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με διασκεδαστικά, κατασκηνωτικά, ομαδικά παιχνίδια στη φύση, όπως το παιχνίδι του δάσους και οι δημοφιλείς «σταθμοί», που θύμισαν … καλοκαίρι!


Τέλος, λίγο πριν την αναχώρηση, δόθηκε σε όλους μια ακόμη πνευματική ευκαιρία στο αμφιθέατρο της κατασκήνωσης με ανάγνωση και σχολιασμό του Ευαγγελίου της Κυριακής. Στην επιστροφή μας δεν έλειψε το τραγούδι!


Δοξάζουμε το Θεό, την Υπεραγία Μητέρα Του και ευχαριστούμε τον Επίσκοπό μας, αφού με την ευχή του χαρήκαμε και την ευλογημένη αυτή ημέρα…

Δόξα τω Θεώ!